Gazze'de Hastaneler Tıklım Tıklım Neredeyse Hiç Yer Kalmadı

Gazze'de hastaneler ağzına kadar doldu taştı. Yaralı sayısı artarken bunu karşılayacak tıbbi destek imkanı da yok. Uzmanlar, hastanelerin yetersiz yakıt ve temel ihtiyaç malzemeleri nedeniyle çok sayıda kişinin yaşamını yitirebileceği konusunda endişelerini dile getirdi. Kuşatma altındaki bu bölgede yaşayan Filistinliler, son dönemde yaşanan çatışmaların etkisiyle temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşıyor.

ABD'nin destek verdiği İsrail askeri birlikleri, Gazze sınırına yerleşerek geniş çaplı bir operasyonun sinyalini verdi. İsrail'in son haftalarda gerçekleştirdiği hava saldırıları pek çok bölgeyi harabeye çevirdi, fakat bu saldırılar Hamas'ın roket faaliyetlerini engelleyemedi.

Gazze'de Ölü Sayısı Artıyor

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre, son çatışmalarla birlikte 2 bin 329 Filistinli yaşamını yitirdi. Bu sayı, 2014'te yaşanan ve altı hafta süren Gazze çatışmasında kaydedilen ölüm sayısından daha yüksek. Bu durum, Gazze'de şimdiye kadar yaşanan çatışmalar arasında en yüksek can kaybına sebep olanını işaret ediyor. Öte yandan, Ekim ayında Hamas'ın gerçekleştirdiği saldırı sonucu 1.300'ü aşkın İsrailli hayatını kaybetti. Bu, İsrail için 1973'te yaşanan savaştan bu yana en büyük kayıp.

BM Raporları Ne Diyor?

BM raporları, Gazze'deki hastanelerin iki gün içerisinde yakıt sıkıntısıyla karşı karşıya kalabileceğini ve bu durumun pek çok hastanın hayatını olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor. Gazze'deki ana enerji santrali, İsrail'in son hamleleri sonucu yakıt eksikliği nedeniyle faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldı.

İLGİLİ HABERLER