Beyaz Saray'da Alarm: Jill Biden'ın Testi Pozitif Çıktı

Beyaz Saray Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada Jill Biden'ın test sonuçlarının pozitif çıktığı açıklandı.

ABD Başkanı Biden'ın eşi Jill Biden'ın eşi hakkında Beyaz Saray Basın Servisi tarafından yapılan 'Son Dakika' açıklamasında Jill Biden'ın test sonucunun pozitif olarak geldiği açıklandı. Jill Biden'ın kendisinde hissettiği belirtiler üzerine sağlık kuruluşuna başvurduğu ve burada kendisine yapılan coronavirüs testinin pozitif olduğu açıklandı.

Coronavirüs testi yapılan Jill Biden'ın genel durumunda herhangi bir değişim olmadığı, aralıklarla yaşanan bir yorgunluk hissettiği ve Başkan Biden ile sık görüşmesi nedeniyle Başkan Biden'a da coronaviriüs testi yapıldığı açıklandı. COVID-19 sonucunun pozitif gelmesinden sonra Biden ile temasta bulunan kişilere yönelik herhangi bir belirti hissetmeleri durumunda gerekli önlemleri alarak sağlık kuruluşlarına başvurmaları tavsiye edildi.

Başkan Biden'ın Sonucu Negatif

Jill Biden'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı ve kendisini sadece yorgun hissettiği açıklanırken, Beyaz Saray'da Başkan Biden'a yapılan coronavirüs testinin ise negatif sonuç verdiği açıklandı.

Son dönemde Eris varyantı ile bulaşıcılık hızında artış olduğu tespit edilen corona virüsünün gelecek kış aylarında etkisini artırmasından endişe ediliyor. Beyaz Saray'ın COVID-19 önlemlerinin bir süredir rafa kaldırıldığı ve ziyaretçilere test yapılmadığı biliniyordu.

İLGİLİ HABERLER