Anketlere Göre Donald Trump 2024 Seçimlerini Kazanıyor!

Marquette Hukuk Fakültesi'nin gerçekleştirdiği yeni bir ulusal anket, eski Başkan Donald Trump'ın kayıtlı seçmenlerin %51'inin tercihi olduğunu, mevcut Başkan Joe Biden'ın ise %49 ile takip ettiğini ortaya koydu.

 
 

Marquette Hukuk Fakültesi'nin gerçekleştirdiği yeni bir ulusal anket, eski Başkan Donald Trump'ın kayıtlı seçmenlerin %51'inin tercihi olduğunu, mevcut Başkan Joe Biden'ın ise %49 ile takip ettiğini ortaya koydu. Muhtemel seçmenler arasında Trump %52, Biden ise %48 alıyor. Bu sonuçlar, başka bir adaya oy vereceğini ya da oy kullanmayacağını belirten seçmenlerden sonra, iki aday arasında bir tercih yapmaları istendiğinde elde edildi. İlk soruda, %13 "başkası" ya da oy kullanmayacaklarını belirtmişti. Trump başlangıçta %45, Biden ise %42 destek aldı.

Anketlere Göre Trump Seçimleri Kazanıyor!

Anket, 5-15 Şubat 2024 tarihleri arasında, 882 kayıtlı seçmenle yapıldı ve +/-4.5 yüzde puanı hata payına sahip. Muhtemel seçmenler için örneklem büyüklüğü 706 olup, hata payı +/-5 yüzde puanıdır. Marquette Hukuk Fakültesi Anketi, Mayıs 2023'ten bu yana Trump ve Biden arasında kayıtlı seçmenler arasında yakın bir yarış gözlemledi. Anket, partilere göre oy dağılımını da inceledi ve Trump'ın Cumhuriyetçi oylar arasında Biden'dan daha yüksek bir pay aldığını, bağımsızların ise Trump'ı tercih ettiğini belirtti. Ayrıca, ankette Biden'ın favorabilitesinin Trump'ınkinden daha net negatif olduğu, Biden yönetiminin sınır politikalarına yönelik eleştirilerin yoğun olduğu ve ekonomiye dair görüşlerin Eylül ayından bu yana iyileştiği vurgulandı. Detaylı anket sonuçları ve metodoloji bilgileri Marquette Hukuk Fakültesi'nin web sitesinde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER