ABD'NİN RUSYA TEHDİDİNE KARŞI NÜKLEER HAZIRLIĞI: LAKENHEATH ÜSSÜ'NDE NÜKLEER BAŞLIKLARIN YERLEŞTİRİLMESİ PLANLANIYOR

ABD, Rusya'nın olası tehditlerine karşı yeni bir nükleer savunma stratejisi geliştiriyor. İngiliz The Telegraph gazetesinin Pentagon belgelerine dayandırdığı haberlere göre, ABD, Soğuk Savaş sonrasında 2008'de İngiltere'den çıkardığı nükleer başlıkları, şimdi Suffolk'ta bulunan Lakenheath Kraliyet Hava Kuvvetleri Üssü'ne yerleştirmeyi planlıyor. Bu başlıklar, Hiroşima'ya atılan atom bombasından üç kat daha güçlü olacak.

LAKENHEATH HAVA KUVVETLERİ ÜSSÜ'NDE YOĞUN HAZIRLIKLAR VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ


Lakenheath Kraliyet Hava Kuvvetleri Üssü'nde, bu nükleer başlıkların yanı sıra, askeri personeli korumak için yeni ekipmanlar sipariş edildi. Üste, saldırılar, zorla giriş ve balistik tehditlere karşı koruma sağlamak amacıyla geçen ay kulübeler de sipariş edilmiş. Ayrıca, Amerikan kuvvetlerine ait yeni konut inşaatlarına haziranda başlanacak ve Lakenheath üssüne B61-12 bombasının konuşlandırılması bekleniyor.

PENTAGON VE RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMALAR


Pentagon sözcüsü, ABD'nin müttefiklerinde bulunan tesislerde rutin değişimler yaptığını ve bunları doğrulama politikası yürütmediğini belirtti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise, ABD'nin Lakenheath'teki personele yönelik 50 milyon dolarlık bütçe planını açıklamasının ardından, bunu bir gerilim tırmandırma adımı olarak kabul edeceklerini ve karşı adımlar atacaklarını ifade etti. Bu gelişmeler, ABD ve Rusya arasındaki mevcut gerilimi daha da artırabilir ve uluslararası güvenlik konusunda yeni sorunlar yaratabilir.

İLGİLİ HABERLER