AB Soykırım Diyor- ABD İsrail'e Tam Destek Diyor!

Birleşmiş Milletler (BM) özel raportörü Francesca Albanese, ABD'nin, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini "soykırım" olarak nitelendiren BM raporunu reddettiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) özel raportörü Francesca Albanese, ABD'nin, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini "soykırım" olarak nitelendiren BM raporunu reddettiğini açıkladı. Albanese, 2022'den bu yana BM'nin Filistin Özel Raportörü olarak görev yapmakta ve bu süreçte sürekli saldırıya uğradığını belirtti. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının soykırım suçu oluşturduğunu ortaya çıkaran rapor, İsrail'in uluslararası hukuk ilkelerini çarpıtarak Filistin halkına karşı şiddeti meşrulaştırmaya çalıştığını öne sürdü.

Albanese, İsrail'in Gazze'deki eylemlerinin soykırımsal şiddet politikası olduğunu ve bu durumun uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade etti. Ancak, ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in soykırım işlediğini savunan bu raporu kabul etmeyerek, İsrail'e desteklerini sürdürdüğünü açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail'in Gazze'deki eylemleri hakkında savaş suçları iddialarına girmeden, Tel Aviv'e tam destek verdiklerini belirtti.

İLGİLİ HABERLER