Rusya ve Çin Ayda Ortak Bir İstasyon İnşa Edecekler

Rusya ve Çin, Rus hükümeti tarafından onaylanan bir proje olan Uluslararası Ay Araştırma İstasyonunun inşası konusunda işbirliği yapma konusunda anlaşmaya vardı. İddialı planın üç aşamada ortaya çıkması planlanıyor:

Başlangıç Aşamasında Ne yapacaklar?

Bu, ay istasyonunun yerini belirlemek için ay araştırmasını ve Rusya'nın "Luna-Glob" uzay aracı dahil olmak üzere ay yüzeyine güvenli, hassas iniş için gerekli teknolojileri içerir.İstasyon için bir kontrol merkezinin kurulması, gerekli kargonun teslim edilmesi ve güç, iletişim ve lojistik için yörünge modüllerinin tanıtılması.

Ay gelişiminin başlatılması, istasyonun modüllerinin yeteneklerinin genişletilmesi ve insanlı görevlerde uluslararası ortakların desteklenmesi. Bu anlaşma kapsamında aya teslim edilen kargolar vergi ve gümrük vergilerinden muaf olacak ve yetkililer ay programıyla ilgili endüstrilere yardımcı olacak. Anlaşma, ticari kuruluşlar da dahil olmak üzere olumsuz sosyo-ekonomik veya mali sonuçlara yol açmayacağını garanti ediyor. Rusya'nın uzay kompleksleri "Luna-Glob" ve "Luna-Resource-1", Rusya'nın uzay programının bir parçası olarak finanse edilecek. Bu gelişme, Amerika Birleşik Devletleri'nin beş insanlı görev de dahil olmak üzere dokuz Ay fırlatması planladığı ve Mars keşfini kolaylaştırmak için 2028 yılına kadar Ay Geçidi yörünge üssünü inşa etmeye başlamayı hedeflediği dönemde ortaya çıktı.


İLGİLİ HABERLER