Wattpad neden yasaklandı? 2024

İşte erişim sorununun sebebi...Türkiye'de Wattpad'e erişim engeli geldi... Wattpad kapatıldı mı, neden yasaklandı, açılmıyor?

Türkiye'de Wattpad'e Erişim Engeli Geldi! Wattpad Kapatıldı mı, Neden Yasaklandı?

Türkiye'de son dönemlerde popülerlik kazanan Wattpad platformuna erişim engeli getirildi. Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği'nin kararıyla, 12 Temmuz 2024 tarihinde Wattpad'in Türkiye'deki erişimi kapatıldı. Bu karar, platformda yer alan bazı içeriklerin Türkiye yasalarına uygun olmadığı gerekçesiyle alındı.

Wattpad'in Türkiye'de kapatılmasıyla ilgili olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamada, wattpad.com'un 12/07/2024 tarihli ve 2024/6507 D.İş sayılı Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla erişime engellendiği belirtildi.

Neden Yasaklandı?

Wattpad'in neden yasaklandığına dair resmi bir açıklama henüz yapılmamış olsa da, platformda yer alan içeriklerin Türkiye'nin medya ve iletişim yasalarına aykırı olduğu iddia edilmektedir. Bu durum, platformun genç okuyucu ve yazarları arasında üzüntü ve şaşkınlık yaratmış durumda.

Wattpad'in kapatılmasıyla ilgili gelişmeler ve detaylar için konuyla ilgili resmi makamların açıklamaları takip edilmelidir.

İLGİLİ HABERLER