Cute Ne Demek?

Cute Ne Demek?

Cute ne demek sorusu pek çok kıyafet üzerinde görülen bir kelime olmasından dolayı merak edilebilir. Cute kelimesi İngilizce olup, sevimli olan her şey için kullanılmaktadır. Cici anlamına da gelebilen “cute” küçük, minik, sevimli anlamlarını içerir. Pek çok giyim ürünü, bardak, çeşitli baskılar, ev tekstili gibi ürünlerde de bu kelimeyi görmek mümkündür.

So Cute Ne Demek?

“cute” kelimesi sevimli anlamını taşırken “so cute ne demek?” diye merak edilebilir. Bu ifade “cute” kelimesinin daha da fazlası için kullanılır. Yani “so cute”, “çok sevimli” gibi bir ifadedir. Çok tatlı, çok şirin, çok cici gibi ifadelere de “so cute” denir. Burada yer alan “so” ifadesi, olan bir şeyin daha da fazla olması anlamında kullanılmaktadır. So cute ne demek diye merak edenler çeşitli online çeviri platformlarında ya da sözlüklerde anlamını bulabilirler. Cümle içinde kullanımını görmek isteyenler yine aynı şekilde çeşitli örneklerle karşılaşabilirler. İngilizcenin dilimizle bu denli yakın temas halinde olması, günlük konuşmalarda bile Türkçe kelimeler yerine İngilizce kelimelerin tercih edilmesine neden olmaktadır.

Cute Kimlere Denir?

“cute” kelimesi sevimli olan, insana sevimli gelen her şey için kullanılabilir. Özellikle cute kimlere denir diye soranlara aslında canlı varlıklar için kullanılan bir kelime olduğunu söylemek mümkündür. “cute” kelimesi şirinliği ifade ettiğinden sevimli hayvan ya da sevimli gelen küçük çocuklar için rahatlıkla kullanılabilir. Cute kimlere denir sorusunun pek fazla yanıtı yoktur. Ancak günümüzde sevimli bulunan canlı cansız her varlık için de kullanılmaktadır. Dilimizde yer edinmiş çeşitli İngilizce kelimelerden biri olmasından dolayı, yerli ürünlerde bile “cute” ifadesi görülmektedir. Ayrıca sosyal medya hesaplarında kendisini sevimli herhangi bir şey olarak tanıtan kişiler, “cute” ifadesini kullanmaktalardır. Çeşitli alanlarda sevimliliği ve şirinliği tarif etmek amacıyla kullanılan, yaygınlaşmış bir kelimedir.

İLGİLİ HABERLER